
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
خواص و مضرات بلغور گندم
از دیدگاه طب سنتی طبع بلغور گندم گرم و تر است
و از این رو برای افراد سرد مزاج غذای بسیار مناسبی محسوب می شود.
در ۱۰۰ گرم بلغور گندم ۸۳ کالری موجود است در حالیکه بلغور جو دارای ۶۸ کالری در ۱۰۰ گرم می باشد.
موادمعدنی و ویتامین های متعددی که در بلغور گندم وجود دارد تاثیر بسزایی
بر روی سیستم ایمنی بدن دارد بخصوص روی باعث ایجاد پاسخ ایمنی قوی در بدن می شود
بلغور گندم برای کسانی که رژیم غذایی دارند، مناسب است زیرا ماهیت کم کالری و کم چربی دارد.
بلغور گندم محتوی فیبر زیاد بوده و این فیبر باعث می شود فرد احساس سیری کند و از پرخوری پرهیز نماید.
بدن برای رشد و نمو نیاز به اسید آمینه های ضروری دارد و بلغور محتوی تمام اسید آمینه های ضروری است.
فیبر زیادی که در بلغور گندم وجود دارد باعث تحریک فرآیند هضم در بدن می شود.
داشتن کربوهیدرات های پیچیده یکی از ویژگی های بلغور گندم بوده که این ویژگی می تواند باعث بهبود قند خون در بدن شود.
فیبر موجود در بلغور باعث تجمع کلسترول در قلب می شود.
بلغور گندم حاوی مقدار قابل توجهی از آهن است و آهن تاثیر زیادی بر سیستم گردش خون دارد. این آهن در ساخت گلبول های قرمز نقش بسزایی دارد.
بلغور گندم دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است یعنی می تواند در کاهش جهش سلول های
سالم که منجر به سرطان می شود و همچنین در نابودی التهاب بسیار موثر باشد.
بلغور حاوی منیزیم بوده که این ماده معدنی می تواند بر تولید بعضی از نورون های عصبی آرام بخش تاثیر داشته باشد.
بلغور گندم حاوی میزان بالایی فیبر بوده که مقدار کلسترول را کاهش می دهد
و خطر بروز سرطان و دیابت را کمتر می کند. فیبر موجود در بلغور گندم عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.
در بلغور گندم مواد معدنی بسیاری همچون؛ منگنز، فسفر، آهن وجود دارد که برای بیشتر سیستم های بدن مفید هستند
ولی برای بهبود استحکام استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان ها بسیار مهم هستند.
بلغور گندم محتوی ۷تا ۲۲ درصد پروتئین بوده و نام خانواده پروتئین های گندم گلوتن می باشد، که ۸۰% از همه آن ها را شامل می شود.
یکی از خواص مهم گندم داشتن لوتئین به مقدار زیاد می باشد. رنگ زرد گندم از لوتئین ناشی شده که یک کاروتنوئید محسوب می شود.
گندم محتوی دانه های غنی از فیبر می باشد که این فیبر برای سلامت دستگاه گوارش بسیار حائز اهمیت است
مصرف این فیبر باعث جلوگیری از ابتلای فرد به یبوست و نفخ می شود و سلامتی روده را حفظ می کند.
سندروم روده تحریک پذیر یک بیماری رایج و شایع است که همراه با درد شکم، نفخ،
یبوست و اسهال می باشد. مصرف بلغور گندم در درمان سندروم روده تحریک پذیر موثر می باشد.
اگرچه بلغور گندم برای بسیاری از افراد مناسب است، اما ممکن است انتخاب درستی برای همه نباشد.
از آنجا که بلغور محصول گندم است، هرکسی که به گندم یا گلوتن حساسیت دارد نباید آن را مصرف کند.
برخی از افراد مبتلا به اختلالات مزمن روده، مانند بیماری التهابی روده (IBD) یا سندرم روده تحریکپذیر (IBS)،
به دلیل محتوای فیبر نامحلول ممکن است به بلغور واکنش نشان دهند. اگر مطمئن نیستید،
ابتدا مقدار کمی از آن را مصرف کنید تا متوجه شوید بدن شما چگونه واکنش نشان خواهد داد.
به همین ترتیب، اگر به دلیل عفونت یا بیماری در دستگاه گوارش خود دچار مشکل شدهاید،
بهتر است قبل از مصرف غذاهایی با فیبر بالا مانند بلغور گندم،
کمی صبر کنید تا علائمتان بهبود یابد، تا از تشدید بیماری خود جلوگیری کنید.
آشنایی با دیگر خواص بلغور گندم
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص بلغور گندم آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با بلغور گندم
بعید است که شما بلغور گندم را در خارج از آشپزخانه یا مرزهای ملی خاورمیانه، هند و اروپا پیدا کنید،
اما این نوع گندم خشک شده و خرد شده در این مناطق، کاربرد بسیاری دارد.
بلغور گندم در واقع مخلوطی از پوست دانه از انواع مختلف گندم است که در آن مناطق یافت میشوند.
این ماده در تهیه پیشغذاها بسیار محبوب است و میتواند بسیار سریع پخته شود
که باعث میشود به غذایی راحت و چندمنظوره تبدیل شود.
بلغور یا پرک به غله ای اطلاق می شود که در آسیاب بدون آرد کردن آن خرد می کنند و از گندم یا جوی نیم کوب بدست می آید
برای تهیه بلغور؛ گندمی را که پخته شده پس از خشک شدن با آسیاب خرد کرده و در مواد غذایی مورد استفاده قرار می دهند
بلغور گندم دارای فواید زیادی برای سلامتی بوده و در بهبود هضم، تحریک رشد و نمو،
تحریک گردش خون، محافظت از سیستم ایمنی بدن و در جلوگیری از بیماری های مزمن بسیار موثر می باشد.
خواص بلغور گندم و جو
بلغور چربی کمی دارد، مقدار زیادی مواد معدنی مثل منگنز، منیزیم و آهن دارد،
ضمن اینکه منبع خوبی از پروتئینهای گیاهی است.
پیش از همه اینها، بلغور مقدار بسیار خوبی از فیبر مورد نیاز در رژیم غذایی را تامین میکند
که برای سلامت قلب و گوارشتان لازم است؛ با مصرف یک پیمانه بلغور، بیش از ۲۵درصد نیاز روزانه شما به فیبر تامین میشود
بلغور جو دوسر حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدانها میباشد.
برخی از ویتامینهای موجود در جو که به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکنند،
شامل فیتیک اسید، ترکیبات فنولی، فلاونوئیدها و استرول هستند. این آنتی اکسیدانها
در پوسته خارجی جو وجود دارند. Avenanthramides نوعی از آنتی اکسیدان است
که به طور انحصاری در جو وجود دارد. این آنتی اکسیدان میتواند به افزایش تولید اسید نیتریک
(منجر به کاهش فشار خون میشود)، کاهش خارش، بهبود جریان خون و کاهش التهاب کمک نماید.
طرز تهیه بلغور گندم
مواد اولیه
پیاز ۱ عدد
عصاره مرغ ۱ عدد
لوبیا سبز ۱۰۰ گرم
بلغور ۴ پیمانه
گوجه فرنگی نگینی شده ۲ عدد
آب ۵ پیمانه
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
نمک، فلفل، زردچوبه و پول بیبر به میران لازم
روغن به میزان لازم
سینه مر غ نگینی شده در صورت تمایل ۲۰۰ گرم
پیاز را نگینی کنید و داخل قابلمه ای ریخته و به همراه روغن خوب تفت دهید. زمانیکه پیاز ها خوب طلایی شدند
حالا مرغ، نمک، فلفل، زردچوبه و پولبیبر را می افزاییم و خوب تفت می دهیم تا عطر ادویه ها بلند شود.
در این مرحله لوبیا سبز را به قطعات کوچک برش می دهیم و به پیاز می افزاییم و کمی تفت می دهیم
و بعد گوجه نگینی را افزوده و تا حدی تفت می دهیم تا به سسی غلیظ تبدیل شود.
رب گوجه فرنگی را افزوده و تفت می دهیم تا رنگ رب آزاد شود و بعد عصاره مرغ و بلغور را هم به باقی مواد می افزاییم.
حالا نوبت به افزودن آب رسیده تا این امکان ایجاد شود تا بلغور در کنار باقی مواد پخته شود.
زمان می دهیم تا آبی که افزودیم بخار شود و بعد به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بلغور را دم می گذاریم.
بعد از پخت بلغور را داخل ظرف زیبایی به صورت قالبی در کنار سبزیجات سرو کنید.
بلغور گندم برای سگ
حساسیت غذایی ناشی از واکنش به پروتئین است و از آنجا که بلغور گندم حاوی پروتئین است ، سگها می توانند به آن حساسیت ایجاد کنند.
با این حال ، از آنجا که بلغور گندم در غذاهای زیادی وجود دارد ، سگ هایی که مستعد ابتلا به آلرژی هستند به احتمال زیاد به گندم حساسیت نشان می دهند.
بلغور گندم برای عروس هلندی
۲ قسمت بلغور جو
۱ قسمت بلغور گندم
بلغور جو و گندم را با هم مخلوط کرده و مخلوط فوق را داخل ظرف شیشه ای بریزید
و داخل آن را آب ولرم بریزید و به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت بماند . سپس آب آن تخلیه شود و با آب سرد شسته شود
موارد استفاده : آماده سازی جفت برای تخم گذاری و جفت گیری مناسب
مصرف : به مدت ۳ روز در هفته یا یک روز در میان مصرف شود
نکته : در صورت ترشیدگی و بو گرفته از مصرف آن جلوگیری شود و حتی المکان برای میزان محدود درست شود.
بلغور گندم برای جوجه
برای تغذیه جوجه ها هرگز از گندم و بلغور آن استفاده ننمایید و به جای آن سعی شود از بلغور ذرت به همرا سویا و جو استفاده شود.
البته وقتی که جوجه کمی بزرگتر شد می توانید از بلغور گندم استفاده کنید.
بلغور گندم و یبوست
فیبر زیادی که در بلغور گندم وجود دارد باعث تحریک فرآیند هضم در بدن می شود.
این فیبر از یبوست و سوء هاضمه و نفخ جلوگیری می کند.
همچنین می تواند باعث جذب مواد مغذی در روده و تعادل کلسترول در رگ ها شود.
گندم محتوی دانه های غنی از فیبر می باشد که این فیبر برای سلامت دستگاه گوارش بسیار حائز اهمیت است
مصرف این فیبر باعث جلوگیری از ابتلای فرد به یبوست و نفخ می شود و سلامتی روده را حفظ می کند.
سندروم روده تحریک پذیر یک بیماری رایج و شایع است که همراه با درد شکم، نفخ، یبوست و اسهال می باشد.
مصرف بلغور گندم در درمان سندروم روده تحریک پذیر موثر می باشد.
بلغور گندم و کبدچرب
بلغور گندم به دلیل داشتن فیبر و آنتیاکسیدان فراوان به سمزدایی کبد کمک میکند
و یکی از بهترین راهها برای پیشگیری از بیماری کبد چرب است.
میدانید که کبد یکی از بزرگترین اندامهای داخلی در بدن بوده
و برای اینکه سالم باقی بماند باید سموم بهصورت منظم از بدن خارج شود.
فواید بلغور گندم برای معده
فیبر زیادی که در بلغور گندم وجود دارد باعث تحریک فرآیند هضم در بدن می شود.
این فیبر از یبوست و سوء هاضمه و نفخ جلوگیری می کند.
همچنین می تواند باعث جذب مواد مغذی در روده و تعادل کلسترول در رگ ها شود.
بلغور گندم حاوی میزان بالایی فیبر بوده که مقدار کلسترول را کاهش می دهد
و خطر بروز سرطان و دیابت را کمتر می کند. فیبر موجود در بلغور گندم عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.
مصرف منظم غلات سبوسدار، مانند بلغور، باعث رشد باکتریهای سالم روده خواهد شد.
این باکتریها اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تولید میکنند که از سلامت روده و عملکرد مناسب گوارشی پشتیبانی خواهد کرد.
علاوه بر این، مصرف کافی غذاهای غنی از فیبر مانند بلغور گندم، برای درمان و پیشگیری از مشکلات گوارشی مانند یبوست مؤثر است.
فرق بلغور گندم با گندم
بلغور یکی از فرآورده های گندم است که از خرد کردن گندم پخته حاصل می شود.
بلغور ریزتر از گندم است و زودتر پخته می شود و برای سالمندان و کودکان مناسب تر است.
زمان و کاربرد بلغور گندم
ازآنجاکه بلغور گندم پیشتر نیمپز شده است آمادهسازی آن در خانه آسان و سریع است.
بیشتر انواع بلغور گندم در کمتر از ۱۵ دقیقه کامل میپزند اما زمان پخت انواع مختلف متفاوت است؛
به همین دلیل بهترین کار آن است که همیشه دستورالعملهای روی بستهبندی را چک و مطالعه کنیم.
بهطورکلی دو پیمانه آب و یک پیمانه بلغور خشک را در یک قابلمه بریزید، صبر کنید تا به جوش بیاید،
شعله را کم کرده و هم بزنید، درب قابلمه را بگذارید تا زمانی که بلغور تقریباً نرم شود –
حدوداً ۱۲ دقیقه! آب اضافی را خالی کنید و دانهها را پیش از سرو با چنگال نرم کنید.
اگرچه بلغور گندم معمولاً در سالاد تابولی یافت میشود اما میتوانید از آن مثل برنج یا هر دانه سبوسدار دیگر مثل جو یا کانولا استفاده کنید.
شما میتوانید بلغور گندم سبوسدار پختهشده را در سبزیجات یا خورشت کاری سبزیجات موردعلاقهتان بجای برنج امتحان کرده و بکار ببرید.
بلغور گندم همچنین یک جزء چسبنده خوب برای کوفتهها و توپکهای گوشتی یا سبزیجات مثل کیبه (غذای خاورمیانهای) است.
آیا بلغور گندم نفخ دارد
بلغور گندم در حالت کلی باعث نفخ نمی شود و نفخ را از بین هم می برد ولی در بعضی از افراد به دلیل عدم تحمل گلوتن می تواند باعث ایجاد نفخ شود.
خواص بلغور گندم برای افزایش گردش خون
آهن یکی از مهمترین مواد موجود در بلغور گندم است که مصرف آن باعث افزایش این ماده در بدن و بهبود میزان گردش خون در بدن میشود. مقدار مفید و بهاندازه این ماده غذایی، در حدود ۱۵ درصد از نیاز روزانه به آهن را برطرف میکند.