سینما، فیلم و سریال

بهترین فیلم های ایرانی~ لیست 25 فیلم سینمایی برتر ایران که باید ببینید

ما امروز در مجله هنری و ادبی گلستان فان معرفی بهترین فیلم‌های ایرانی خواهیم پرداخت، پس تا آخر همراه ما بمانید. در ادامه لیست 25 فیلم برتر ایرانی را گردآوری کرده ایم.

بهترین فیلم های ایرانیهامونخانه دوست کجاست؟ناخدا خورشیداجاره ‌نشین‌هادندان مارسرخ‌ پوستشب‌های روشنشب یلدادرباره الیآژانس شیشه‌ایآدم ‌برفیمارمولکمن ترانه ۱۵ سال دارماشک سرماموقعیت مهدیفروشندهغریبفسیلباد ما را خواهد بردبرادران لیلاگشت ارشادجنگ جهانی سومطعم گیلاسبچه های آسمان – Children of Heaven

سینمای ایران طی سالها فعالیت به نقطه‌ای رسید که جوایز مهمی بین‌المللی همچون اسکار، گلدن گلوب و کن را دریافت کرد. سینمای کشور ما برخلاف دیگر کشور‌های آسیایی، سینمای نسبتا قوی دارد که بیشتر آن را مدیون فیلمسازان اوایل انقلاب است، فیلمسازان بزرگی همچون عباس کیا رستمی، بهرام بیضایی و ابراهیم حاتمی کیا. ما نیز امروز قصد داریم تا به صورت مفصل و دقیق بهترین فیلم‌های سینمای ایران را به شما عزیزان و همراهان همیشگی معرفی کنیم.

هامونکارگردان: داریوش مهرجوییبازیگران: خسرو شکیبایی، عزت‌الله انتظامی، حسین سرشار، بیتا فرهی، جلال مقدم، فتحعلی اویسیسال ساخت: 1368ژانر: درامامتیاز در ای ام دی بی: _

یکی از بهترین و سورئال‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما ایران، فیلم هامون به کارگردانی داریوش مهرجویی است. این فیلم اقتباسی از رمان بوف کور نوشته صادق هدایت است. فیلم هامون با نگاهی دقیق به دغدغه جوانان ایرانی بعد از انقلاب می‌پردازد که در دنیای ایدوئولوژیک زده آن زمان زیست می‌کردند.

داستان این فیلم درباره حمید هامون است که با همسرش، مهشید، دائم کش‌مکش دارد. او زندگی کابوس گونه خود را مرور می‌کند. هامون که مشغول نوشتن رساله‌اش درباره عشق و ایمان است، در پی دوست قدیمی‌اش علی عابدینی می‌گردد. از  هیمن رو او خانه و کاشانه را ترک می‌کند و دست به اعمال دیوانه‌واری می‌زند. او در حالتی پریشان، در پی شکایت‌هایش، خود را به امواج دریا می‌سپارد، اما عابدینی او را نجات می‌دهد.

خانه دوست کجاست؟کارگردان: عباس کیارستمیبازیگران: بابک احمدپور، احمد احمدپور، خدابخش دفاعی، آیت انصاری، صدیقه توحیدیسال ساخت: 1365ژانر: درام، اجتماعیامتیاز در ای ام دی بی: _

استاد عباس کیارستمی جمله بسیار جالبی درباره سینما دارد، او می‌گوید: “دوربین مثلِ قَلَمه، این قَلَم می‌تونه دستِ کسی باشه که باهاش خریدهایِ گلستان فان‌اش رو بنویسه و یا می‌تونه دستِ بودلر باشه که باهاش شعر بِگه.” از همین رو بنده عباس کیارستمی را شاعر سینمای ایران می‌نامم. او با دوربین خود جادو می‌کند و شاید جادویی‌ترین اثر او خانه دوست کجاست، باشد. فیلمی زیبا و احساسی که مضامین اگزیستانسیالیستی جالبی دارد.

داستان این فیلم درباره یک پسر بچه ‌مدرسه‌ای است که متوجه می‌شود که دفتر دوستش را به اشتباه برداشته‌است؛ بنابراین از خانه بیرون می‌رود تا او را پیدا کند و دفتر را به او پس دهد، اما راهی دشوار و دراز در پیش است و فرصتی اندک. پسر بچه که در ده و روستای کناری زندگی می‌کند به بهانه خرید نان از خانه خارج می‌شود و تا غروب آن روز به دنبال خانه دوستش می‌گردد اما نمی‌تواند خانه را بیابد و غمگین به خانه خودشان برمیگردد؛ ولی تصمیم می‌گیرد تکالیف دوستش را برایش بنویسد تا مانع اخراج شدن او شود و صبح فردا دفتر را به او برساند اما…

ناخدا خورشیدکارگردان: ناصر تقواییبازیگران: داریوش ارجمند، علی نصیریان، سعید پورصمیمی، پروانه معصومی، فتحعلی اویسیسال ساخت: 1365ژانر: جنایی، سیاسیامتیاز در ای ام دی بی: 7.4

یکی از خاطره‌ انگیز‌ترین و جذاب‌ترین فیلم‌های ایرانی که توسط ناصر تقوایی ساخته شده، فیلم ناخدا خورشید است. این فیلم همواره به عنوان یکی از بهترین فیلم‌های سینمای ایران شناخته می‌شود که ما نیز آن را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

داستان این فیلم در دهه 1340 رخ می‌دهد، یکی از بزرگان شهر به نام «خواجه ماجد»، ناخدا خورشید را لو می‌دهد و بار قاچاق لنج ناخدا خورشید به آتش کشیده می‌شود. یک دلال به نام فرحان که می‌خواهد چند فراری سیاسی را از مرز آبی عبور دهد وارد بندر می‌شود. او با ناخدا خورشید تماس می‌گیرد. ناخدا که احتمال می‌دهد لنجش را مصادره کنند با فرحان همکاری می‌کند و چند مرد را که ظاهراً در ترور حسنعلی منصور دست داشته‌اند به آن سوی آب می‌رساند…

اجاره ‌نشین‌هاکارگردان: داریوش مهرجوییبازیگران: عزت‌الله انتظامی، اکبر عبدی، حسین سرشار، حمیده خیرآبادی، رضا رویگری، ایرج راد، سیاوش طهمورثسال ساخت: 1365ژانر: درام، کمدیامتیاز در ای ام دی بی: _

سینمای کمدی ایران فیلم‌های بسیاری خوبی دارد اما اگر بخواهیم آن‌ها را گلچین کنیم. فیلم اول ما اجاره نشین‌ها به کارگردانی داریوش مهرجویی خواهد بود. فیلمی جذاب که اکبر عبدی را به عنوان ستاره کمدی ایران به مخاطبین معرفی کرد.

داستان این فیلم دریک آپارتمان در حاشیه شهر تهران اتفاق می‌افتد. اسن ساختمان که مالکش درگذشته است، بدون وارث مانده و اداره امور آپارتمان و مستاجرها را مباشر مالک درگذشته که خود نیز ساکن همین ساختمان است به عهده گرفته و قصد دارد با همکاری یک مشاور املاک محلی ملک را تصاحب کند. آپارتمان فرسوده و نیازمند تعمیرات اساسی است ولی عباس آقا (مباشر مالک درگذشته با بازی عزت‌الله انتظامی) نه خود وظیفه تعمیرات را به عهده می‌گیرد و نه به دیگر ساکنان اجازه انجام این کار را می‌دهد. در این ساختمان هر یک از ساکنان به دنبال به کرسی نشاندن حرف و نظر خود هستند و این امکان تفاهم بر سر چگونگی تأمین هزینه‌های تعمیرات را از بین می‌برد، تا این که عباس آقا به توصیه مادرش (با بازی حمیده خیرآبادی) مجلس شامی تدارک می‌بیند و می‌پذیرد که با مشارکت همه ساکنان هزینه تعمیرات تأمین شود، اما…

دندان مارکارگردان: مسعود کیمیاییبازیگران: فرامرز صدیقی، گلچهره سجادیه، احمد نجفی، جلال مقدم، فریبا کوثری، حسن رفیعیسال ساخت: 1368ژانر: اجتماعیامتیاز در ای ام دی بی: _

درباره جنگ ایران و عراق فیلم‌های بسیاری ساخته شده است اما معدود فیلمی وجود دارد که به پشت جبهه بپردازد. در دوران جنگ زندگی انسان‌ها چگونه خواهد بود؟ انسان‌ها چه باید بکنند؟ بجنگند یا فرار کنند؟ فیلم دندان مار نیز با روایتی دقیق و دراماتیک به این دوره می‌پردازد.

داستان این فیلم درباره رضا کارگر چاپ خانه است پس از فوت مادرش یادگاری‌های مادر و پلاک برادر گمشده اش را بر می‌دارد و در مسافرخانه‌ای ساکن می‌شود. هم اتاق او جوان جنوبی جنگ زده‌ای است به نام احمد. بین آن دو روابط صمیمانه‌ای برقرار می‌شود. روز بعد رضا در ساک دستی خود یادگاری‌های مادر را نمی‌بیند. به احمد مشکوک می‌شود، اما احمد او را متقاعد می‌سازد که ممکن است…

سرخ‌ پوستکارگردان: نیما جاویدیبازیگران: نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار، آتیلا پسیانی، ستاره پسیانی، حبیب رضاییسال ساخت: 1397ژانر: درام، رازآلود، عاشقانهامتیاز در ای ام دی بی: _

سینما ایران این روز‌ها اصلا حالش خوب نیست. اما هنوز هستند فیلم‌هایی که می‌توانند یاد آور روز‌های درخشان سینمای ایران باشند. یکی از این فیلم‌های جذاب سرخ پوست به کارگردانی نیما جاویدی است.

داستان این فیلم در سال سال 1346 اتفاق می‌افتد، یک زندان قدیمی در جنوب، به دلیل مجاورت با فرودگاهِ در حال توسعه شهر، در حال تخلیه است. سرگرد نعمت جاهد (نوید محمدزاده)، رئیس زندان، به همراه مأمورانش در حال انتقال زندانیان به زندان جدید هستند و قرار است خود سرگرد به همراه افرادش تا عصر از زندان بروند. سرهنگ مدیر(مانی حقیقی) که مافوق جاهد است، به نزد او در زندان می‌رود و می‌گوید که جاهد ترفیع گرفته و قرار است جانشین خود او شود. جاهد که از شنیدن این خبر خوشحال است، طی یک تماس تلفنی متوجه می‌شود که یکی از زندانیان به نام احمد ملقب به سرخ‌پوست همراه با دیگر زندانیان نبوده‌است. تحقیقات بعدی، جاهد را مطمئن می‌سازد که سرخ‌پوست در زندان است و در جایی پنهان شده‌است.

شب‌های روشنکارگردان: فرزاد مؤتمنبازیگران: مهدی احمدی، هانیه توسلی، محسن شاه ابراهیمیسال ساخت: 1382ژانر: درام، عاشقانهامتیاز در ای ام دی بی: _

شب‌های روشن اثر جاودان داستایوفسکی است، داستانی که قلب خواننده‌اش را ذوب می‌کند و باری دیگر اما اینبار بدون نصیحت به او عاشقی را می‌آموزد. حال این داستان جذاب توسط فرزاد موتمن اقتباس شده و با اینکه دور از تصور به نظر می‌رسد اما شک نکنید که این فیلم شما را راضی خواهد کرد.

داستان این فیلم درباره زندگی دو آدم تنهاست. استاد دانشگاهی سرخورده اجتماعی و مأیوس فلسفی است و انزوای خود را با تدریس ادبیات، مطالعه کتاب و پرسه زدن در خیابانها میگذراند. شبی متوجه دختری ساک در دست میشود و به او کمک میکند تا از شر مزاحمت یک راننده ماشین رهایی یابد، از اینجا بین او و رویا دوستی شکل میگیرد…

شب یلداکارگردان: کیومرث پوراحمدبازیگران: محمدرضا فروتن، الهام چرخنده، هیلدا هاشم‌پور، پروین‌دخت یزدانیان، مریم پوراحمدسال ساخت: 1380ژانر: درامامتیاز در ای ام دی بی: 7.1

مرحوم کیومرث پوراحمد یکی از خوب‌های سینمای ایران بود که متاسفانه در همین چند ماه اخیر از بین ما رفت. عمده مخاطبان او را با سریال خاطره‌انگیز قصه‌های مجید می‌شناسند اما مطمئن باشید که این فیلم جزو برترین‌های اوست که می‌توانید آن را تماشا کنید.

داستان این فیلم درباره حامد (محمدرضا فروتن) علی‌رغم علاقه بسیار به همسرش مهناز (الهام چرخنده) و فرزندش نازی، آن‌ها را پس از ده سال زندگی مشترک به خارج از کشور می‌فرستد. بهانه مهناز برای سفر، آزادی بیشتر است، اما پس از خروج از کشور، رفتارهای مشکوکی از او سر می‌زند. دوستان حامد در خارج، به او اطلاع می‌دهند که مهناز با فردی به نام آقای شریف (از دوستان قدیمی حامد) در ارتباط است. حامد که از نظر روحی بسیار حساس شده، به همسرش بدگمان می‌شود و خود را در خانه حبس می‌کند. در این مدت، او به‌طور اتفاقی و به صورت تلفنی، با زنی مطلقه به نام پریا فردوسی آشنا می‌شود و به توصیه پریا، به مرور گذشته‌اش می‌پردازد.

درباره الیکارگردان: اصغر فرهادیبازیگران: گلشیفته فراهانی، ترانه علیدوستی، شهاب حسینی، مانی حقیقی، مریلا زارعی، پیمان معادیسال ساخت: 1387ژانر: درام ، معمایی ، هیجان انگیزامتیاز در ای ام دی بی: _

یکی از بهترین فیلم های ایرانی، درباره الی به کارگردانی اصغر فرهادی است. در این فیلم تقریبا تمام بازیگران مطرح سینمای ما به ایفای نقش پرداخته‌اند. همچنین این فیلم در جشنواره‌های مهم بین‌المللی نامزد دریافت جایزه شد.

داستان این فیلم روایت‌گر زندگی چند خانواده است که برای گذراندن تعطیلات به شمال کشور سفر کرده‌اند. دوستان احمد (شهاب حسینی) که پس از سال‌ها زندگی در آلمان به ایران بازگشته، در تلاش هستند تا همسری را برای او بیابند. به همین خاطر، مربی مهدکودکی به نام اِلی (ترانه علیدوستی) با دعوت سپیده (گلشیفته فراهانی)، به همراه دیگران به این سفر آمده‌است. امّا پس از ناپدید شدن الی در ساحل دریا، ماجرا به تراژدی تبدیل می‌شود.

آژانس شیشه‌ایکارگردان: ابراهیم حاتمی‌کیابازیگران: پرویز پرستویی، رضا کیانیان، حبیب رضایی، اصغر نقی‌زاده، قاسم زارع، بیتا بادرانسال ساخت: 1376ژانر: جنگیامتیاز در ای ام دی بی: _

آژانس شیشه‌ای نه تنها اینکه یکی از بهترین فیلم‌های ایرانی است بلکه یکی از مهم‌ترین فیلم‌های کشورمان نیز است. این فیلم به دغدغه‌های انسان‌هایی می‌پردازد که جان به کف مقابل نیرو‌های متجاوزگر عراقی ایستاند؛ اما آن توجهی که شایسته آن‌ها بود را کسی از آن‌ها به جا نیاورد.

داستان این فیلم درباره عباس، بسیجی شهرستانی است که ترکش خمپاره‌ای را کنار شاهرگ گردنش از دوران حضورش در جبهه به یادگار دارد، او به اصرار همسرش نرگس برای معاینه به تهران می‌آید و در خیابان با همرزم سابقش کاظم روبه رو می‌شود که با اتومبیلش مشغول مسافرکشی است و…

آدم ‌برفیکارگردان: داوود میرباقریبازیگران: اکبر عبدی، آزیتا حاجیان، داریوش ارجمند، مهدی فتحی، پرویز پرستویی، محمدرضا شریفی‌نیاسال ساخت: 1373ژانر: درام، کمدیامتیاز در ای ام دی بی: 6.8

دهه هفتاد میلادی دوران ساخت فیلم‌هایی کمدی بود که ارزش بسیاری داشتند. یکی از این فیلم‌های جذاب و خنده‌دار، آدم برفی با حضور درخشان اکبر عبدی است که کارگردانی آن را نیز داوود میرباقری به عهده داشته است.

داستان این فیلم به صورت موازی را پیش برده و با هم تلفیق می‌شود. ابتدا مردی ایرانی به نام عباس خاکپور (با بازی اکبر عبدی) بر صحنه می‌آید که برای گرفتن ویزای ایالات متحده به ترکیه رفته‌است اما موفق به اخذ ویزا نمی‌شود. از سوی دیگر زنی (با بازی آزیتا حاجیان) است که در ترکیه زندگی می‌کند و در هتل محل اقامتش کار می‌کند و نمی‌تواند به ایران بازگردد. عباس تصمیم می‌گیرد با پوشیدن لباس مبدل و به بهانه ازدواج با یک مرد آمریکایی ویزای آمریکا را بگیرد اما رفته رفته با دیدن دنیا (آزیتا حاجیان) دلبسته او میشود و تصمیم میگیرد به ظاهر سابق خود برگردد و بالطبع فکر سفر به آمریکا را از سر خود بیرون میکند تا در نهایت با دنیا به ایران برگردد.

مارمولککارگردان: کمال تبریزیبازیگران: پرویز پرستویی، بهرام ابراهیمی، شاهرخ فروتنیان، رضا سعیدی، مهران رجبی، فریده سپاه‌منصورسال ساخت: 1382ژانر: درام، کمدیامتیاز در ای ام دی بی: 8.4

یکی از بهترین فیلم‌های کمدی ایرانی که در لیست امروز ما حضور دارد، فیلم بسیار زیبا و درجه یک مارمولک به کارگردانی کمال تبریزی است. به گفته بسیاری پرویز پرستویی بهترین بازی دوران حرفه‌ای خود را با بازی در این فیلم رقم زد.

داستان این فیلم درباره رضا مثقالی (پرویز پرستویی) معروف به رضا مارمولک دزد سابقه داری است که بارها دستگیر و زندانی شده، در آخرین دستگیری، اتهام او سرقت مسلحانه‌است. رضا در حادثه‌ای مجروح شده و به بیمارستان خارج از زندان منتقل می‌شود. در آنجا لباس یک روحانی بیمار را می‌رباید و در لباس روحانیت موفق به فرار از زندان می‌شود. او با مصونیتی که در لباس تازه پیدا کرده به یک شهرک مرزی می‌رود تا از طریق و با گذرنامه جعلی از کشور خارج شود اما…

من ترانه ۱۵ سال دارمکارگردان: رسول صدرعاملیبازیگران: ترانه علیدوستی، مهتاب نصیرپور، حسین محجوبسال ساخت: 1380ژانر: درام، اجتماعیامتیاز در ای ام دی بی: _

این فیلم، اولین حضور ترانه علیدوستی در سینما بود. بازیگری که توسط امین تارخ دوره دیده و خیلی زود تبدیل به یکی از و یا شاید بهترین بازیگر زن سینما ایران شد. این فیلم با نگاهی دقیق به مشکلات زنان در جامعه می‌پردازد.

داستان این فیلم درباره ترانه دختر نوجوانی است که مادرش را در کودکی از دست داده و پدرش به دلایلی در زندان به سر می‌برد و با مادربزرگش زندگی میکند؛ ترانه به زندگی عادی‌اش ادامه می‌دهد تا این که پسر پولداری به نام امیرحسین به او پیشنهاد ازدواج می‌دهد. او بعد از اصرار زیاد پسر، قبول می‌کند و ازدواج سر می‌گیرد، ولی بعد از مدت کوتاهی پسر ترانه را رها کرده و به خارج از کشور می‌رود. این در حالی است که ترانه از آن پسر حامله‌ است و چون فقط بین آنها صیغه‌ای قرائت شده و اسم ترانه در شناسنامه پسر نیست، او نمی‌تواند ثابت کند بچه‌ی در شکمش را از آن پسر دارد…

اشک سرماکارگردان: عزیزالله حمیدنژادبازیگران: پارسا پیروزفر، گلشیفته فراهانی، نورالدین گودرزی، علی روئین‌تن، مهرشاد کارخانیسال ساخت: 1382ژانر: عاشقانه ، جنگیامتیاز در ای ام دی بی: _

درگیری با احزاب چپ کردستان تاریخی چند صد ساله در ایران دارد که همین موضوع دست خوش ساخت فیلم‌های زیادی شده است. یکی از این فیلم‌های خوب که در سال 82 پخش شد، فیلم اشک سرما با بازیگری پارسا پیروزفر و گلشیفه فراهانی است.

داستان این فیلم درباره کاوه کیانی است که در خنثی کردن مین‌ها تخصص دارد و فقط چهار ماه از خدمت سربازی اش باقی مانده برای مأموریت عازم منطقه می‌شود. از همان روز اول فرمانده تأکید دارد که بین سربازان و مردم معمولی هیچ گونه مراوده و دوستی نباید وجود داشته باشد، زیرا ممکن است در میان آنها ستون پنجمی و جاسوس هم باشند. کیانی چند بار در مأموریت‌هایش دختر چوپانی را می بیند که اطراف سنگر آنهاست. این دیدار هر روزه به تدریج به آشنایی تبدیل می‌شود…

موقعیت مهدیکارگردان: هادی حجازی‌فربازیگران: هادی حجازی‌فر، ژیلا شاهی، وحید حجازی‌فر، معصومه ربانی‌نیا، پدرام ولایتی مقدم، وحید آقاپورسال ساخت: 1400ژانر: درام، جنگیامتیاز در ای ام دی بی: _

مهدی باکری فرمانده لشکر 31 عاشور را بود که با نشان دادن شجاعت‌هایی بی‌همتا نام خود را در میان قهرمانان واقعی ایران ثبت کرد. حال این فیلم بسیار زیبا و درجه درباره زندگی این فرمانده نظامی ساخته شده است که دیدنش به شدت پیشنهاد می‌شود.

داستان این فیلم درباره زندگی فرمانده لشگر عاشورا مهدی باکری را در شش پرده، از زمان آشنایی با همسرشان و ازدوجشان تا هنگام شهادت، روایت می‌کند.

فروشندهکارگردان: اصغر فرهادیبازیگران: شهاب حسینی، ترانه علیدوستی، بابک کریمیسال ساخت: 1394ژانر: درامامتیاز در ای ام دی بی: _

این فیلم از اصغر فرهادی برای سینمای ایران یک اسکار را به همراه داشت. این فیلم با نگاهی دقیق عمق جامعه را به تصویر می‌کشد.

داستان این فیلم درباره رعنا و عماد زن و شوهری جوان هستند در حال اجرای تئاتری بر اساس نمایشنامه مرگ فروشنده نوشته آرتور میلر میباشند. آنها به علت نشست زمین مجبور میشوند خانه خود را ترک کنند و به اصرار یکی از دوستانشان بنام بابک به خانه‌ای اسباب کشی میکنند که قبلاً زنی بدنام بنام “آهو” در آن ساکن بوده است…

غریبکارگردان: محمدحسین لطیفیبازیگران: بابک حمیدیان، پردیس پورعابدینی، رحیم نوروزی، حسام محمودی، مهران احمدیسال ساخت: 1401ژانر: جنگی , درامامتیاز در ای ام دی بی: _

این فیلم جنگی نیز درباره شهید محمد بروجردی از فرماندهان نخستین سپاه است که نقش مهمی را در پیروزی انقلاب ایفا کرد. این فیلم از حیث اکشن و صحنه‌های نبرد قابل توجه است که شاید سخت چنین فیلم اکشن خوبی را بشود در سینمای ایران پیدا کرد.

داستان این فیلم در سال 1358 اتفاق می‌افتد. با بالا گرفتن اختلافات گروه‌های مسلح سیاسی از جمله کومله و دموکرات، شهید محمد بروجردی به همراه اندکی از همرزمانش، برای سامان دادن به اوضاع و رسیدگی به شرایط مردم راهی غرب کشور شدند…

فسیلکارگردان: کریم امینیبازیگران: بهرام افشاری، هادی کاظمی، ایمان صفا، الناز حبیبی، الهه حصاری، بابک کریمیسال ساخت: 1399ژانر: کمدی، درامامتیاز در ای ام دی بی: 7.2

فسیل پُر فروش‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران است. فیلمی به شدت جذاب و تماشایی که در همین چند ماه اخیر اکران شد. بسیاری از کمدی این فیلم به ویژه بازی بهرام افشار تعریف و تمجید کرده‌اند.

داستان این فیلم درباره اسماعیل، سعید و صفا است که عضو گروه موسیقی بلک داگز هستند، آن‌ها برای معروفیت و موفقیت دست به هر تلاشی می‌زنند؛ در این میان اسی برای اجرا موسیقی پیش شاه می‌رود اما صفا با سرودن ترانه‌های اعتراضی سعی می‌کند محبوبیتی بین مردم کسب کند ولی به خاطر ترانه‌ای اعتراضی، به زندان ساواک می‌افتد.

باد ما را خواهد بردکارگردان: عباس کیارستمیبازیگران: بهزاد دورانی، فرزاد سهرابی، مسعود منصوری، معصومه سلیمی، بهمن قبادی، نقره اسدی، علیرضا نادریسال ساخت: 1378ژانر: درامامتیاز در ای ام دی بی: _

یکی دیگر از بهترین فیلم‌های استاد عباس کیارستمی که در لیست امروز ما قرار دارد، فیلم باد ما را خواهد برد است که به جرعت می‌توان آن را یکی از بهترین فیلم‌های ایرانی دانست.

داستان این فیلم درباره اعضاى یک گروه فیلمسازى براى ساخت فیلمى با موضوع مراسم سوگواری محلى از تهران به روستاهای در کرمانشاه می‌روند و در انتظار مرگ پیرزنی در حال احتضار می مانند. یکی از اعضای این گروه که یک مرد جوان شهری است، بعد از اینکه دوستانش از انتظار خسته میشوند و میروند، در این روستاى دورافتاده به درک تازه‌ای از فلسفهٔ تولد و زندگی دست می یابد.

برادران لیلاکارگردان: سعید روستاییبازیگران: سعید پورصمیمی، ترانه علیدوستی، نوید محمدزاده، پیمان معادی، فرهاد اصلانیسال ساخت: 1401ژانر: درامامتیاز در ای ام دی بی: _

برادران لیلا پس از اکران با حاشیه‌های زیادی روبرو شد و این فیلم نیز سر و صدای زیادی به پا کرد. نخست این فیلم ممنوع اعلام شد و از طرفی نیز فیلم در مدت زمان کوتاهی به یکی از پُر بیننده‌ترین فیلم‌های ایرانی تبدیل شد. اما هرچه که بود این فیلم توانست موفق ظاهر شود و نظر مثبتی را از سوی بینندگان و منتقدان دریافت کند.

داستان این فیلم در در سن چهل سالگی لیلا اتفاق می‌افتد. او که تمام زندگی خود را صرف مراقبت از والدین و چهار برادرش کرده است. خانواده‌ ای که در شرایط تحریم ایران دایما در حال بحث و زیر فشار قرض‌ های متعدد است. در حالی که برادران لیلا به سختی تلاش می‌‌کنند که خرج زندگی خود را دربیاورند، در این شرایط لیلا نقشه‌ ای می‌‌چیند…

گشت ارشادکارگردان: سعید سهیلیبازیگران: پولاد کیمیایی، حمید فرخ‌نژاد، ساعد سهیلی، نیوشا ضیغمی، سحر قریشی، میرطاهر مظلومیسال ساخت: 1390ژانر: کمدی، اجتماعیامتیاز در ای ام دی بی: _

مجموعه فیلم‌های گشت ارشاد همواره مورد توجه مخاطبین ایرانی بوده‌اند و این مسئله اتفاقی نیست چرا که گشت ارشاد مجموعه‌ای به شدت کمدی و جذاب است که جامعه را با زبانی کمدی نقد می‌کند و آن را زیر ذره‌بین می‌برد.

داستان این فیلم ماجرای سه جوان جنوب تهران با نام‌های عطا، حسن و عباس است، که برای بدست آوردن پول و گذراندن زندگی دست به کارهای خلاف می‌زنند. آن‌ها با گیر دادن به دختر و پسرهای جوان با نام گشت ارشاد پول آن‌ها را می‌گیرند و از این راه زندگی خود را می‌گذرانند.

جنگ جهانی سومکارگردان: هومن سیدیبازیگران: محسن تنابنده، مهسا حجازی، ندا جبرائیلی، نوید نصرتی، مرتضی خانجانی، حاتم مشمولیسال ساخت: 1402ژانر: جنایی ، درام ، ماجراجوییامتیاز در ای ام دی بی: _

هومن سیدی با ساخت چندین فیلم و سریال خود را به همگان ثابت کرد. حال این فیلم او خیلی سریع به یکی از بهترین فیلم‌های ایرانی تبدیل شده است که بسیاری آن را لایق حضور در مراسم اسکار می‌دانستند.

داستان این فیلم درباره شکیب یک کارگر روزمزد میانسالِ بی‌خانمان است که همسر و پسرش را سال‌های پیش در یک زلزله از دست داده و تاکنون با این امر کنار نیامده است. او در طی چند سال گذشته، با یک زن روسپی ناشنوای جوان به نام لادن رابطه برقرار کرده‌است. روزی به شکیب پیشنهاد می‌شود تا در نقش هیتلر به ایفای نقش بپردازد.

طعم گیلاسکارگردان: عباس کیارستمیبازیگران: همایون ارشادی، عبدالرحمان باقری، افشین خورشیدیسال ساخت: 1376ژانر: اجتماعی، درامامتیاز در ای ام دی بی: _

لیست امروز ما از استاد کیارستمی فیلم‌های زیادی دارد اما بی‌شک بهترین فیلم او طعم گیلاس است که با مضامین فلسفی خود به راستی خاص و درجه یک است.

داستان این فیلم درباره آقای بدیعی مردی میانسال است که قصد خودکشی دارد و قبرش را در کنار درختی کنده است. او می خواهد قرص‌های خوابش را یکجا بخورد و شب در این قبر بخوابد. بدیعی دنبال کسی است که پس از مرگش روی جسدش خاک بریزد. مسیری را برای یافتن چنین کسی پیش می‌گیرد با افراد مختلفی رو به رو می‌شود و…

بچه های آسمان – Children of Heavenکارگردان: مجید مجیدیبازیگران: رضا ناجی، میر فرخ هاشمیان، بهاره صدیقی، نفیسه جعفر محمدی، فرشته سرابندیسال ساخت: 1997ژانر: خانوادگی , درامامتیاز در ای ام دی بی: 8.3

و در پایان این شما و این هم بهترین فیلم تاریخ سینمای ایران. فیلمی جذاب و به شدت فُرمیک که اولین نامزد ایران در اکادمی اسکار بود. مجید مجیدی با احترام به خانواده این فیلم را ساخت و داستان شیرین آن نیز تا ابد در ذهن مخاطب ایرانی حک شد.

داستان این فیلم درباره پسرکی به نام علی کفش‌ های خواهرش را گم می‌کند. از آنجایی که زهرا کفش دیگری ندارد و پدر هم توانایی مالی خرید کفش نو را ندارد ، آنها قرار می‌گذارند که صبح‌ ها زهرا کتانی علی را بپوشد و ظهر علی با کتانی به مدرسه برود. اما با وجود تلاشی که زهرا برای به‌ موقع رساندن کفش‌ها می‌کند ، علی هر روز دیر به مدرسه می‌ رسد. تا این که…

کلام آخر

ممنون که تا آخر همراه مجله هنری گلستان فان بودید. ما امروز و در قالب این کلمات سعی کردیم به معرفی بهترین فیلم‌های ایرانی بپردازیم و از همین رو فیلم‌های بالا را کنار هم جمع کرده و آن‌ها را به شما معرفی کردیم. امیدواریم که از دیدن این فیلم‌ها لذت ببرید. / نویسنده امیرسالار کریمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا