
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
آشنایی با خواص گوشت خرچنگ
روی سطح پوست بدن خرچنگ لایه ای سفت و با ضخامت زیاد پوشانده است. همچنین خرچنگ ها دارای دو چنگال می باشند. برای بسیاری از مردم جای سؤال است که خرچنگ چگونه مورد مصرف قرار می گیرد. درون پوشش سفتوسخت خرچنگ مملوء از گوشت سفید بسیار ارزشمند و گرانبها است. گوشت خرچنگ بسیار لذیذ و خوش طعم است و طرفداران بسیاری دارد. گوشت خرچنگ را هم میتوان پس از بیرون آوردن از پوشش سفت و سختش بهصورت فیله در انواع غذاها سرو نمود. همینطور هم اینکه بعد از پخت خرچنگ بطورکامل گوشت آن را جدا و مصرف نمود.
تنها حدود ۴۵ درصد از بدن خرچنگ قابل خوردن می باشد. با این وجود که تنها قسمت اندکی از این موجود دریایی را میتوان مصرف کرد، ولی باید بدانید همین مقدار اندک حاوی مواد مغذی بسیار فراوانی است. میزان برخی مواد مغذی مفید نظیر ویتامین B12، امگا-۳، سلنیوم، مس و روی (زینک) در خرچنگ آنچنان زیاد نمی باشد اما همین مقدار اندک نیز در کنار دیگر خواص خرچنگ برای سلامتی بسیار با ارزش است.
گوشت خرچنگ تقریبا بافت و طعمی مشابه ماهی داره و به صورت خوراک ، کتلت ، فینگر فود و سوپ سرو میشه معمولا داخل شکم خرچنگهای ماده تخم های زرد رنگی هست که سرشار از امگاسه و فسفر هست و زمانیکه پخته میشه به شکل زرده تخم مرغ البته خیلی خوشمزه تر تبدیل میشه خرچنگ سرشار از زینک و اهن است و میتونه با کم خونی مبارزه کنه.با توجه به وجود مواد مغذی و مواد معدنی موجود در خرچنگ، مصرف این مادهی غذایی دارای فواید بی نظیری برای سلامتی است. اما خرچنگ در بسیاری از کشورها از جمله کشور ما جزء غذاهای مجلل به حساب میآید؛ زیرا این مادهی غذایی بسیار گرانقیمت است؛ طعمی بسیار دلپذیر دارد و همچنین، حاوی مواد مغذی بسیاری است.
خواص گوشت خرچنگ در طب سنتی
در هر ۱۰۰ گرم گوشت خرچنگ ۸۷ کالری وجود دارد.گوشت خرچنگ شیرین مزه با طبع گرم هست که ممکنه در ذایٔقه ی همه نباشه و سلیقه ایست..به دلیل وجود مقدار زیادی کروم در خرچنگ، مصرف این مادهی غذایی برای افرادی که مبتلا به مقاومت به انسولین هستند، بسیار مناسب است.از خواص ارزشمند گوشت خرچنگ پروتئین باکیفیت بالای آن است. این پروتئین در رشد و افزایش هوش بسیار ارزشمند است. درواقع پروتئین در تمامی ساختار بدن نقش حائزه اهمیتی دارد. بنابراین با مصرف گوشت خرچنگ یک منبع ارزشمند پروتئینی را در اختیار بدنتان قرار میدهید.از دیگر خواص ارزشمند گوشت خرچنگ اسیدهای چرب امگا۳ است. اسیدهای چرب امگا۳ فواید فراوانی منجمله : تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت قلب و عروق، جلوگیری از تصلب شریان،کاهش کلسترول بد خون و تریگلیسرید، افزایش هوش، ترمیم سلولها، تقویت پوست و مو و بسیاری از موارد دیگر را دارد.
همانطور که نتایج نشان می دهد، خرچنگ منبعی عالی از کیتوسان و کیتین است؛ به همین علت از خرچنگ میتوان برای تولید تجهیزات جراحی از قبیل نخ بخیه، گاز پانسمان، پارچههای بیمارستانی، باند زخم، عوامل ضد قارچ، غشای دیالیز، و مواد ضد باکتری نیز استفاده کرد.میزان اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در خرچنگ بسیار زیاد است. مهم ترین نقش امگا-۳ در بدن تقویت دستگاه ایمنی و افزایش سطح هوش می باشد. از خواص ارزشمند گوشت خرچنگ پروتئین باکیفیت بالای آن است. این پروتئین در رشد و افزایش هوش بسیار ارزشمند است. با وجود طیف متنوعی از مواد مغذی نظیر مس، ویتامین ب۲، سلنیوم و اسیدهای چرب امگا ۳، گـوشت خرچنگ غذایی عالی برای تقویت توانایی شناختی و فعالیت سیستم عصبی می باشد. با تقویت غلاف میلین و محافظت از سیستم عصبی، و در عین حال کاهش التهاب و پلاک در یاخته های عصبی، گوشت خرچنگ می تواند گزینه ای ایده آل برای تقویت فعالیت ذهنی باشد.
پروتئین، ویتامین B12، و مادهی معدنی روی (زینک) موجود در خرچنگ نیز به تسریع در التیام زخمها کمک میکنند. پروتئین موجود در خرچنگ میتواند باعث بازیابی سلولهای قدیمی شود؛ و همچنین، ویتامین B12 و روی (زینک) نیز باعث تولید گلبول قرمز میشوند.اگر در فصولی که انتقال بیماریها زیاد میشود، نگران ابتلا به بیماری هستید، باید به مصرف غذاهای دریایی از جمله خرچنگ روی بیاورید. پروتئین، اسیدهای چرب امگا-۳، و سلنیوم موجود در خرچنگ به تقویت و بهبود دستگاه ایمنی بدن کمک میکنند.با مصرف گوشت خرچنگ میتوانید از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری کنید، زیرا مواد مغذی موجود در این مادهی غذایی میتوانند سطح کلسترول بدن را در خون کاهش دهند. به علاوه، سلنیوم موجود در خرچنگ نیز از آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد بر سلولهای بدن که متعاقبا باعث بروز بیماری قلبی میشوند، پیشگیری میکند.
کلسیم و فسفر دو ماده معدنی آشنا و مهم برای عملکرد مناسب بدن است. همواره بسیاری از مردم در چالش تأمین این دو ماده ارزشمند برای بدن هستند. از خواص ارزشمند گوشت خرچنگ مقادیر بالای کلسیم و فسفر است. فراوانی فسفر موجود در این ماده غذایی میتواند بهسلامت استخوان و دندانها کمک بسیاری نماید. توصیه میشود برای مصون ماندن افراد مسن از پوکی استخوان مصرف خرچنگ در برنامه غذایشان قرار گیرد. فسفر گوشت خرچنگ به عملکرد بهتر کلیه و کبد و درنتیجه تصفیه خون کمک مینماید. همچنین حضور فسفر در رشد سلول و انقباض عضلات قلب بسیار مهم است.
از خواص ارزشمند گوشت خرچنگ مقادیر بالای کلسیم و فسفر است. فراوانی فسفر موجود در این ماده غذایی می تواند به سلامت استخوان و دندان ها کمک بسیاری نماید. این ماده ی غذایی حاوی پروتئین و مس می باشد که می توانند به تشکیل سلول ها و اعصاب استخوان کمک کنند. فسفر بخش مهمی از فرآیند جذب آهن در روده است. آهن نقش مهمی را در تولید گلبول های قرمز خون ایفا می کند و باعث افزایش گردش خون و انتقال اکسیژن به قسمت های مختلف بدن می شود. این موارد باعث افزایش سرعت بهبودی و رشد دوبارۀ سلول ها بعد از یک صدمه یا بیماری می شوند.
همانطور که میدانیم، مقدار زیادی اسیدهای چرب امگا-۳ در شیر وجود دارد؛ ولی میزان اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در خرچنگ بیشتر از شیر است. کارکرد اصلی امگا-۳ عبارت است از تقویت دستگاه ایمنی بدن و افزایش سطح هوش.همچنین، گوشت خرچنگ میتواند در محافظت از قوهی بینایی به انسان کمک کند، زیرا این مادهی غذایی حاوی مقدار زیادی ویتامین A است.گوشت خرچنگ برای افرادی که در حال پیروی از رژیم غذایی هستند بسیار مفید است، زیرا این مادهی غذایی حاوی چربی اشباع شده است که میتواند به بهبود و موفقیت رژیمهای غذایی کمک کند. همچنین این حیوان دریایی حاوی چربی اندکی است – ۰.۲ گرم در هر ۱۰۰ گرم. توصیه میکنیم با مطالعهی ۱۵ مشهورترین و بهترین رژیم غذایی دنیا از تحلیل علمی و تاثیرات انواع رژیمهای غذایی نیز آگاه شوید.
خواص گوشت خرچنگ در بارداری
زنان باردار و مادران شیرده میتوانند گوشت خرچنگ مصرف کنند. میزان بالای پروتئین و اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در خرچنگ میتواند به تشکیل غشای سلولی در مغز جنین و نوزاد کمک کند.متخصصان تغذیه معتقدند مصرف گوشت خرچنگ برای زنان باردار کاملا بیخطر است؛ ولی آنها باید در خوردن خرچنگ اعتدال را رعایت کنند. مصرف خرچنگ که منبعی عالی برای ویتامین B و امگا-۳ به شمار میرود، در زمان بارداری به شدت توصیه میشود. دقت داشته باشید که زنان باردار باید این سخت پوست را به طور کامل پخته تا انگلها و باکتریهایی که ممکن است زندگی جنین را به خطر بیندازند، کاملا از بین بروند. همچنین، به زنان باردار توصیه شده عمدتا از نوعی از خرچنگ استفاده کنند که دارای کمترین میزان جیوه باشد؛ مانند شاه خرچنگ و خرچنگ آبهای آزاد. بهتر است قبل از مصرف گوشت خرچنگ حتما با پزشک خود مشور کنید.
خواص گوشت خرچنگ برای صورت
به زنانی که همیشه به سلامت پوست و مویشان اهمیت میدهند، توصیه میکنیم گوشت خرچنگ مصرف کنند؛ زیرا این مادهی غذایی فواید بسیاری برای زیبایی به همراه دارد. روی (زینک) موجود در خرچنگ میتواند از ریزش مو پیشگیری کند، و همچنین ویتامین B12 نیز میتواند از اعصاب و سلولهای پوستی محافظت کند. از دیگر خواص ارزشمند گوشت خرچنگ اسیدهای چرب امگا۳ است. اسیدهای چرب امگا۳ فواید فراوانی منجمله : تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت قلب و عروق، جلوگیری از تصلب شریان،کاهش کلسترول بد خون و تریگلیسرید، افزایش هوش، ترمیم سلولها، تقویت پوست و مو و بسیاری از موارد دیگر را دارد.
گوشت خرچنگ سرشار از ویتامین B12 است که میتواند به تولید گلبولهای قرمز کمک نماید. همچنین این ویتامین ارزشمند از عملکرد طبیعی مغز پشتیبانی میکند. همچنین از سیستمهای عصبی و پوست و مو محافظت میکند.خرچنگ سرشار از ویتامین ریبوفلاوین یا همان B2 است. ویتامین B2 در تقویت رشد طبیعی و سلامت پوست، چشمها و سیستم عصبی اهمیت بسیاردارد. این ماده در جذب آهن در بدن نقش اساسی دارد.
گوشت خرچنگ حلال است
خرچنگ ها حیواناتی هستند از دسته سخت پوستان که روی بدن آن ها را پوسته ای سخت پوشانده است و در دسته بندی حیوانات، جزء انواع دریایی آن قرار می گیرند. از نظر فقهای دین اسلام خوردن گوشت خرچنگ توصیه نمیشود و هیچ اختلاف نظری در این خصوص وجود ندارد . خوردن گوشت حیوانات دریایی به جز آنهایی که فلس دارند توصیه نمیشود .
گوشت خرچنگ برای سرطان
بدنهای ضعیف در برابر رادیکالهای آزادی که میتوانند باعث بروز سرطان شوند، بسیار آسیبپذیرتر هستند. هر دوی این مشکلات را میتوان با مصرف گوشت خرچنگ بر طرف کرد. زیرا گوشت خرچنگ حاوی پروتئین، اسیدهای چرب امگا-۳ ، و روی (زینک) است که میتوانند به تقویت دستگاه ایمنی بدن کمک کنند. سلنیوم نیز برای پیشگیری از آسیبهای سلولی ناشی از رادیکالهای آزاد مفید است.
سلنیوم که به مقدار بالایی در خرچنگ وجود دارد یک آنتیاکسیدان بسیار قوی است. از خواص گوشت خرچنگ میتوان به مبارزه به رادیکالهای آزاد بدن و درمان و پیشگیری از انواع سلولهای سرطانی اشاره کرد. سلنیوم خرچنگ باعث بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و به التهابات زخمها کمک فراوانی مینماید.
گوشت خرچنگ برای کبد
کلسیم و فسفر دو ماده معدنی آشنا و مهم برای عملکرد مناسب بدن است. همواره بسیاری از مردم در چالش تأمین این دو ماده ارزشمند برای بدن هستند. از خواص ارزشمند گوشت خرچنگ مقادیر بالای کلسیم و فسفر است. فسفر گوشت خرچنگ به عملکرد بهتر کلیه و کبد و درنتیجه تصفیه خون کمک مینماید. همچنین حضور فسفر در رشد سلول و انقباض عضلات قلب بسیار مهم است.
گوشت خرچنگ در قرآن و اسلام
د- و از نعمتهای حلال و پاکیزهای که خداوند به شما روزی داده است، بخورید! ۲)- در قرآن کریم بعضی از غذاها صریحاََ تحریم و بعضی هم حلال شمرده شده است مثلا در سوره مائده آیه ۱ و سوره حج آیه ۳۳ چار پایان (جز آن چه که استثنا شده است) را حلال می شمرد پس بعضی از مصادیق طیبات و خبائث در قرآن مجید بیان شده است ولی اکثر آنها حاجتمند تفسیر و رجوع به روایات پیامبر اکرم(ص) و ائمه اهل البیت علیهم السلام هستند. ۱-حبوبات و گیاهان و سبزیجات، حلال و خوردن آنها مجاز است. ۱۰- از موجودات دریایی ،ماهی فلس دار و میگو حلال است و بقیه موجودات دریایی (جزء مرغ آن که ذکر شد) حرام می باشند مانند خرچنگ و لاک پشت و… ۳)- آن چه که از غذای اهل کتاب برای مسلمین حلال شمرده شده است
چرا گوشت خرچنگ حرام است؟
خداوند در آیات ۱۶۴ و ۱۷۳ سوره بقره، ۱۵۷ سوره اعراف، ۱۰۶ سوره مائده، ۱۴ سوره نحل، ۱۲ سوره فاطر و ۱۲ سوره جاثیه حکم شرعی حیوانات حلال گوشت و حرام گوشت را بیان کرده و خوردن مردار، گوشت خوک و گوشت حیوانی که برای غیر خدا ذبح شده را ممنوع شمرده است.خداوند در این آیات پاکیزهها را حلال و ناپاکیها را حرام اعلام کرده است اما حکم شرعی تناول گوشت انواع حیوانات توسط پیامبر اکرم(ص) و امامان معصوم(ع) تشریح شده است.فقهای و دانشمندان دینی از میان آبزیان دریایی فقط ماهیان دارای فلس (پولک) و میگو را حلال گوشت دانستهاند و بیشتر آنها خوردن لابستر، خرچنگ، هشت پا و صدف دریایی را حرام اعلام کردهاند.
دلایل منع خوردن ماهیان بدون پولک : از دلایل آن میتوان به گوشتخوار بودن ماهیان بدون پولک ، مردار خوار بودن آنها و آلودگی بدن و گوشت آنها به خاطر نبود پولک اشاره کرد.ماهیهای پولکدار گیاهخوار بوده و به واسطه فلسها از آلودگیهای دریا در امان هستند.پیامبر اسلام(ص) تنها آبزیان پولک دار و میگو را حلال اعلام کردهاند که میگو هم به این دلیل که تمام عمرش را در آب بوده و در همان آب تخمریزی و زندگی میکند، حلال اعلام شده است.
خرچنگ حلال است یا حرام خامنه ای
حضرت آیت الله خامنه ای: – خوردن خرچنگ و قورباغه و گوشت نهنگ حلال است؟ جواب- حلال نیست. از حیوانات دریایى فقط ماهى فلس دار و میگو حلالند
خرچنگ حلال است یا حرام سیستانی
حضرت آیت الله سیستانی سوال: ایا خوردن خرچنگ حلال است؟ پاسخ: حرام است
خرچنگ حلال است یا حرام مکارم
سوال : آیا خرچنگ و لاک پشت دریایى حلال گوشت هستند؟ جواب- خرچنگ و لاک پشت حرام گوشت هستند ولى میگو اشکالى ندارد.
گوشت خرچنگ از نظر اهل سنت
موجودات رابه سه قسمت تقسیم کنیم : اول – برّی ؛ هر آنچه در خشکی زیست کند دوم – بحری ؛ آبزیان سوم – جوّی ؛ پرندگان دو زیستان مشترکند بین بری وبحری ؛ هیچکدام از دو زیستان ؛ در مکتب اهل البیت حلال نیستند ،مثل ، تمساح ؛ لاک پشت ؛ خر چنگ ؛ قور باغه و… دو زیستان در مکتب اهل سنت نیز تفصیل دارند .
مذهب امامیه شرط حلال شمردن ماهی داشتن فلس است و به جز ماهی و میگو هر آنچه در دریا وجود دارد، خوردنش حرام است. در مذهب حنفی به جز ماهی و میگو هر آنچه در دریا وجود دارد حرام شمرده شده است. در مذهب مالکی همه ی موجودات دریایی حلال است؛ به جز سگ آبی و خوک دریایی که مکروه شمرده شده است. در مذهب شافعی و حنبلی همه نوع از ماهیان دریا و میگو حلال شمرده شده است؛ اما نزد آنان قورباغه آبی حرام شمرده شده است. مذاهب امامیه و حنفی تزکیه را در ماهی شرط دانسته اند، اما دیگر مذاهب آن را شرط ندانسته و خوردن ماهی مرده را جایز و حلال می دانند. همچنین همه ی مذاهب پنجگانه صید اهل کتاب و غیرمسلمان را جایز می دانند.
خواص خرچنگ برای کمر و اسپرم
گوشت خرچنگ دارای میزان بالایی ماده معدنی روی است. حضور روی از خواص ارزشمند گوشت خرچنگ است. روی موجود در خرچنگ مانع از بزرگ شدن پروستات و عملکرد مناسب این غده میشود.کمبود روی با افت سطح تستوسترون در خون، کاهش ایمنی و وخیم تر شدن کیفیت اسپرم ها نشان داده می شود. همچنین کاهش قابل توجهی در تحرک و زنده ماندن اسپرم ها وجود دارد. فقط ۱۰۰ گرم میگو ۷۵٪ از دوز روزانه روی را برای بدن تأمین می کند. اگر دچار کمبود روی شوید، احتمال بروز التهاب یا بزرگ شدن پروستات و همچنین خطر ابتلا به سرطان پروستات افزایش می یابد . خواص میگو برای مردان با اثر ذخیره سلنیوم : عدم وجود این عنصر اساسی منجر به اختلال در سیستم تولید مثل مردان می شود و منجر به ناباروری می شود. سلنیوم برای اسپرماتوژنز کامل لازم است، این عنصر کمیاب با اسپرم از بدن دفع می شود. ۱۰۰ گرم میگو حاوی بیش از نیمی از نیاز روزانه سلنیوم برای یک مرد است .
طعم گوشت خرچنگ
گوشت خرچنگ تقریبا بافت و طعمی مشابه ماهی داره و به صورت خوراک ، کتلت ، فینگر فود و سوپ سرو میشه.گوشت خرچنگ شیرین مزه با طبع گرم هست که ممکنه در ذایٔقه ی همه نباشه و سلیقه ایست.
مضرات گوشت خرچنگ
با اینکه گوشت خرچنگ دارای مجموعهای از مواد مغذی است و برای سلامتیتان فواید بسیاری دارد، نباید آن را بدون قاعده و بیش از اندازه مصرف کرد. زیرا گوشت خرچنگ حاوی آلودگیهایی نظیر فلزات سنگین، دیاکسین، و جیوه است. از این رو، قبل و بعد از مصرف گوشت خرچنگ باید به موارد بسیاری توجه کنید، از جمله:
میزان کلسترول موجود در خرچنگ بسیار بالا است – ۷۶ میلی گرم در هر ۱۰۰ گرم؛ با این حال، حداکثر میزان مصرف توصیه شده برای کلسترول، روزانه ۳۰۰ میلی گرم است. از این رو، اگر میخواهید فقط از فواید مصرف خرچنگ بهرهمند شوید، باید آن را به اندازهی کافی مصرف کنید و از مصرف بیش از حد آن پرهیز کنید، زیرا با مصرف بیش از اندازهی گوشت خرچنگ، نه تنها از فواید آن بینصیب خواهید ماند بلکه ممکن است دچار بیماری نیز بشوید.
حساسیت به گوشت خرچنگ می تواند باعث بروز بثورات جلدی و آنافیلاکسی شود؛ این وضعیت در صورت عدم درمان به موقع ممکن است حتی به مرگ نیز منجر شود.در صورت تهیه و طبخ نامناسب خرچنگ، این غذای دریایی می تواند به آسانی باعث ایجاد مسمومیت شود. گوشت خرچنگ باید تازه باشد و بوی عجیب و نامطبوعی نداشته باشد.
این گوشت سدیم (نمک) و کلسترول بالایی دارد. برای کسانی که از مشکلات قلبی – عروقی رنج می برند یا کلسترول بالایی دارند، اضافه کردن گوشت خرچنگ به رژیم غذایی می تواند مضر باشد.