
در این بخش اطلاعاتی در مورد خواص و مضرات زعفران را آماده کرده ایم که امیدواریم مورد توجه شما قرار بگیرد.
زعفران فقط رنگ دهنده به غذاهایتان نیست، زعفران از هزاران سال پیش کشف شده و استفاده های درمانی زیادی از آن شده است. زعفران ایرانی، از معروف ترین زعفران های جهان هستند که در شله زرد، برای رنگ دادن به برنج، به عنوان شربت و خیلی موارد دیگر استفاده می شود و اما چه خواصی دارد و مضراتش کدام است؟
خواص زعفران
زعفران از هزاران سال پیش کاربرد مصرف داشته و از خانواده زنبق می باشد. زعفران رنگ دهنده و طعم دهنده به غذا می باشد. پیکروکروسین به عنوان ماده اصلی طعم و مزه زعفران شناخته می شود. سافرنال معطر بودن و رایجه زعفران را به عهده دارد و کروسین موجود در زعفران موجب رنگ نارنجی آن شده است. به عنوان چاشنی از آن استفاده می کنند. زعفران یک گیاه از خانواده زنبق و معطر می باشد و سرشار از آهن، کلسیم، پتاسیم، منگنز، ویتامنین c و ویتامین B6 می باشد. اما خواص درمانی زعفران در زیل به تفسیر توضیح داده می شود.
آرامش بخش و محرک اعصاب است.موجب کاهش چربی و کلسترول خون می شود.تقویت کننده حافظه می باشد.فشار خون را پایین می آورد.پاک کننده و تمیز کننده کلیه و مثانه می باشد.به عنوان یک مسکن ضد درد عمل می کند.عصاره زعفران به عنوان یک ضد سرطان عمل کرده و تورمورها را مهار می کند پس بنابراین از سرطان پیشگیری می کند.خطر وقوع بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.زعفران دارای ویتامین B6 می باشد و این ویتامین باعث آرام بخشی، ضد اسپاسمی و اشتهاآوری در فرد می شود.به منظور جلو انداختن عادت ماهیانه کاربرد خوبی دارد.تقویت کننده نیروی جنسی می باشد.زعفران ضد تشنج است.زعفران در تنظیم کارکرد سلولهای بینایی موثر است و سلولهای بینایی را در مقابل آسیبها محافظت می کند و از پیشرفت بیماریهای چشم جلوگیری می کند و موجب احیای سلولهای آسیب دیده چشم می شود.بیمارانی که از درد دهان و لثه رنج می برند بهتر است از زعفران استفاده کنند چون زعفران مثل مسکنی عمل میکند که التهاب و ورم های ناشی از درد دندان و لثه را کاهش میدهد.نفخ شکم و درد معده را درمان می کند.سرشار از آهن بوده و درمان کم خونی است.زعفران به دلیل وجود منگنز قندخون را تنظیم می کند و برای افراد دیابتی مناسب است.بهبود دهنده سوخت ساز بدن می باشد.کسانی که مشکلات ادراری دارند زعفران بخورند. زعفران ادرار آور است و همچنین بیماری های عفونت ادراری را درمان می کند.مصرف زعفران خونریزیهای بعد از زایمان را از بین می برد.به بدن برای جذب کلسیم کمک می کند.تقویت کننده هورمون های جنسی می باشد.زعفران به دلیل وجود ویتامین C بدن را در برابر عفونت ها محافظت می کند.پتاسیم موجود در زعفران به بدن در تعادل مایعات کمک می کند و از گرفتگی عضلات جلوگیری می کند.زعفران دارای مقادیر بالایی کاروتنوئید و آنتی اکسیدان است که بدن را در برابر بسیاری از آسیب ها محافظت می کند.تقویت کننده و تصفیه کننده کبد است.زعفران تقویت کننده حافظه می باشد. عوارض ناشی از آلومینیوم که شامل از دست دادن حافظه و اختلالات عصبی می شود را بهبود بخشیده و از آن پیشگیری می کند.مصرف زعفران خون را رقیق کرده و باعث نشاط و سرزندگی در فرد می شود پس بنابراین به عنوان یک ضدافسردگی عالی به شمار می رود.سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان برونشیت دارد.در درمان آسم و بیماریهای پوستی و یرقان کاربرد دارد.
مضرات
مصرف بیش از اندازه و نابجای زعفران باعث کاهش فشارخون و رقیق شدن بیش از اندازه خون می گردد.مصرف بیش از اندازه و نابجای زعفران عوارضی مثل خونریزی های بینی و یا رحمی را در بانوان ایجاد می کند.برای خانم های باردار ممنوع می باشد زیرا منجر به سقط جنین و یا زایمان زودرس می گردد.مصرف بیجای زعفران باعث کاهش ضربان قلب، استفراغ، سرگیجه، بی حالی و زردی پوست و عوارض خطرناک دیگری می گردد.
نکته مهم: بهتر است یاد بگیریم که هر چیزی را به اندازه مصرف کنیم تا بجای مضرات از خواص آن بهره مند شویم.